Снимка ПиксабейНеприятен инцидент в столицата на Великобритания. Отделът за борба с тероризма

...
Снимка ПиксабейНеприятен инцидент в столицата на Великобритания. Отделът за борба с тероризма
Коментари Харесай

Поицията в Лондон разследва нападение с нож на жена в Хайд Парк

Снимка Пиксабей

Неприятен инцидент в столицата на Англия. Отделът за битка с тероризма в Лондонската полиция проверява нахлуване с нож на жена в Хайд Парк. Засега обаче случаят не се смята за обвързван с тероризма, се показва в известие, публикувано в понеделник от Скотланд Ярд.

" Понастоящем следствието се управлява от звеното за битка с тероризма SO15 на столичната полиция. На този стадий случаят не се смята за обвързван с тероризъм. Разследващите дейности не престават и не вършим заключения за някакви вероятни претекстове ", се споделя в официалното съобщение. 

Също по този начин се оповестява, че ранената 39-годишна жена е била изписана от болничното заведение след оказаната й помощ и няма заплаха за живота ѝ. Атаката е осъществена на 25 юли следобяд в така наречен Speakers` Corner, добре познато място в централния лондонски парк, където всеки може да изнесе тирада по всевъзможен мотив. На видео, оповестено в обществените мрежи в неделя вечерта, се вижда по какъв начин мъж с черен шлифер се хвърля върху жена, облечена в тениска с името на френското сатирично списание Charlie Hebdo (Шарли Ебдо), и я намушква с нож в главата.

В друго видео пристигналите на мястото лекари й оказват помощ, дясната половина на лицето на жертвата е обляна в кръв. Според полицията на дамата е нанесена порезна рана. Никой не е задържан. На 7 януари 2015 година в Париж въоръжени ислямисти нападнаха редакцията на вестник " Шарли Ебдо ", който разгласява карикатури на пророка Мохамед.

Терористичната офанзива умъртви 12 души, в това число известните карикатуристи Стефан Шарбоние, Жан Кабу и Жорж Волински. Други 11 души са ранени. На 11 януари 2015 година над един милион французи стачкуваха против тероризма със знаци с надпис: " Аз съм Шарли ", пише 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР